Zpět
+ porce
dvakrát vařený bůček
Vytisknout recept
5 z 43 hodnocení

Dvakrát vařený bůček (Hui Guo Rou 回锅肉)

Křehké, ale křupavé vepřové plátky ochucené fermentovaným kořením, dvakrát vařené vepřové maso je lahodná čínská pochoutka.
Doba přípravy10 minuty
Doba vaření35 minuty
Celkový čas45 minuty
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku

První vaření

  • 1 lžíce sečuánského pepře
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžíce voda

Ingredience na smažení

Postup 

  • Vložte na větší kusy nakrájený vepřový bůček do velkého hrnce s dostatečným množstvím studené vody tak, aby byl celý ponořený ve vodě. Přidejte 2 zelené cibulky, sečuánský pepř a rýžové víno. Přiveďte k varu a vařte 15 až 20 minut, dokud se kůže neuvolní. Vyndejte a dejte stranou vychladnout. Poté dejte na několik hodin do lednice nebo na 1 až 2 hodiny do mrazáku, čímž maso zpevníte a bude se snáze krájet. Bůček nakrájejte na 1-2 mm silné plátky (jako plátky slaniny).
  • Ve woku rozehřejte asi 1 lžičku oleje (ne moc, jinak by pokrm mohl být přemaštěný) a opékejte plátky vepřového bůčku asi 1-2 minuty za občasného míchání a obracení, dokud neztratí růžovou barvu a nezačnou se kroutit.
  • Plátky vyndejte stranou a nechte pouze olej, smažte doubanjiang na mírném ohni, dokud olej nezčervená. Přidejte zázvor, česnek a jarní cibulku, dokud nezavoní. Přidejte douchi a smažte další půl minuty.
  • Přidejte cukr, rýžové víno a zamíchejte. Vhoďte znovu do woku plátky bůčku, zvyšte oheň, promíchejte, přidejte světlou sojovou omáčku, čerstvou chilli papričku a zelenou část jarní cibulky. Vše dobře promáchejte a hned podávejte. Tento proces by měl být rychlý, aby jídlo neztratilo čerstvost.
  • Podáváme s dušenou rýží.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇