rýžový ocet
- Recepty
Pikantní studené nudle (Sichuan Liang Miàn 四川凉面)
Pálivé a osvěžující studené nudle se sečuánským dresinkem jsou tak delikátní jídlo, které musíte vyzkoušet! Pikantní studené nudle, v čínštině známé jako…
Číst dál » - Recepty
Salát z černých hub (Liangban Mu’er 凉拌木耳)
Čínská kuchyně, bohatá na různorodost chutí a exotických surovin, skrývá mnoho pokladů, které můžeme objevovat i v západních kuchyních. Jedním z těchto objevů je…
Číst dál » - Recepty
Donganské kuře (Dong’an Zī Jī 東安子雞)
Donganské kuře je jedno z nejznámějších hunanských jídel. Je to delikátní směs kuřecího masa ochucená chilli papričkami a kořením s čirým rýžovým octem.…
Číst dál » - Recepty
Čínské nakládané zelí (Pào Cài 泡菜)
Čínské nakládané zelí, známé v čínštině jako pào cài (泡菜), je jedním ze skromných, avšak oblíbených pokrmů.
Číst dál » - Recepty
Kuře Kung Pao (Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁)
V sečuánské restauraci Sichuan PoPo nám připravili úžasné kuře Kung Pao. Jídlo po kterém vám neshoří jazyk je jen trochu…
Číst dál » - Recepty
Kuře podivuhodné chuti (Guài Wèi Jī Sī 怪味鸡丝)
Klasické, studené sečuánské kuřecí jídlo s neobvyklým názvem. Toto slavné sečuánské jídlo je stejně ohromující, jak jeho název napovídá. Kuře podivuhodné…
Číst dál » - Suroviny
Chinkiang ocet (镇江香醋): Tajemství čínské kuchyně
Čínská kuchyně je plná neuvěřitelných chutí a výrazných ingrediencí, které dodávají pokrmům jedinečný charakter. Jednou z nejzajímavějších a nejznámějších přísad, které obohacují čínská…
Číst dál » - Recepty
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qie Zi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Lilek (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál » - Recepty
Smažené strouhané brambory (Tudou Si 酸辣土豆丝)
Recept na smažené strouhané brambory je v Číně velmi populární a existuje mnoho způsobů, jak přistupovat k jeho vaření.
Číst dál » - Recepty
Pikantní polévka (Hot and Sour Soup 酸辣汤)
Pikantní, nebo také ostrokyselá polévka. Když si ji připravíte doma, můžete si sami kontrolovat úroveň kyselosti a pálivosti.
Číst dál »